Tuesday, July 7, 2009

aNdA teLaH m'MeNaNgI tEPoN 3G...



29 June 2009

lebih kurang pkl 10pg.. ada sorang minah ni arr call aku.. katanya no maxis aku tlah memenangi telefon 3G... minah ni ckp dia dari CELCOM..ermm.. memula tu malas gak nak layan.. tp sbb dh diajar dari kecik.. jgn kecikkan ati org .. jgn kurang ajar.. aku layankan arr.. tp dlm ati ni ckp gak.. mcm mana celcom bleh ada link ngan maxis

ermm aku pun tnya mcm mana nak dpt tepon tu.. (even aku mmg dh ada pun tepon 3G.. cik suami bg sbb dh lahirkan baby dia) so.. minah tu ckp arr.. tak silap nama dia aishah... si aishah ni ckp .. aku bleh dpt tepon 3G tu tp dgn syarat aku kena tukar dari MAXIS ke CELCOM.. ermm.. sadis gak.. coz aku mmg pengguna tegar MAXIS.. dari zaman blajar lg..

ok b'balik citer pasal tepon 3G tu.. xtau arr ntah napa aku layankan je si aishah ni.. aku ckp arr as long no aku tak tukar aku ok je.. lgpun pakai bil ke prepaid ke sama je.. n dia ckp klau aku guna line celcom.. kadar bayaran aku ke no selain dari celcom sama je.. so aku rasa its not big problem..

so aku trus register ngan dia through phone je... dia ckp dlm masa 4-5 ari b'kerja.. aku akan receive sim card celcom n b'brapa dokumen utk ditandatangan.. n dokumen tu smua aku kena hantar on the spot kat mamat DHL yg antar sim card aku tu..

memula aku tak rasa arr bnda ni btul ke tak.. aku rsa tpu arr.. coz aku call blik no yg aishah bg xde pun org angkat.. so aku rasa abaikan jelah kan...

tup tup.. pd ari sabtu lpas.. time tu dh nak blik keja dh.. ada org call mengatakan dia dari DHL n nak antar brang.. dia tnya aku kat mana..

n inilah dokumen n sim card yg aku dpt... tepon tak dpt lg coz aku kena pilih dulu antara nokia atau sony ericsson.. katanya arr.. lps 10 ari b'kerja aku akan trima tepon tu once aku aktifkan sim card aku tu..

dokumen aku dh dpt..
sim card pun dh dpt..

agak2 korang.. aku t'tipu tak...???

5 comments:

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ami, kak mimi pun kena cenggini gak.. tapi bukan melalui tepon. dia datang opis. pastu akak pun register la.. tapi sampai ke takat ni tepon free tu tak dapat lg. dia kata nak courier, tapi mash tak dpat.. uwwaaa takutnya kena tipu.. akak register tu 12 jun tau.. ni dah nak dekat sebulan dah ni.. risau jerk.. akak amik plan 5+1.. bulan2 kena bayo RM50

alishaqaisara said...

kak mimi.. sama arr ngan kt... tp kt dh dpt sim card.. akak dh dpt simcard ke blum..????

aZeeMaH said...

hahahahahha....awat la ko mudah percaya org ni dik oiiii

akak pon penah kene....about 2 years ago...sampai la ni hendpon tak mucul2...tukang register tu ghaib ntah ke mana...yg ado....simcard celcom....mujur akak tak sign borang pe2....

tetiba dtg bil celcom ngan surat lawyer kata akak tak byr bill walhal guna pun idak...camno tu....

last2 akak wat report kat celcom...la ni dah settle.....fuhhh!!! legaaaaaaaaaaa

alishaqaisara said...

laaa ye ke..? agaknya aku pun sama arr ni t'kena gak.. adoooiii.. nyesal tukar line celcom..

Ayu said...

Angah pun dulu dpt offer mcm tu..tp dia tak layan. sbb kebyakan partner bisnes dia guna Maxis, tu yg dia wat dek aje..

Post a Comment